Jumaat, 10 Jun 2011

::KenaPa Hantu banyak jenis?::


         Hantu?haha….sebenarnya, mahkluk ni muncul dan berbeza budaya, etnik, pemakaian, dan makanan kerana satu sebab je.mula-mula aku xpercaya,tetapi setelah dikaji selidik oleh beberapa pakar sejarah dunia iaitu John Selenga, Kevin Kudis, dan Ramlah Rampai seterusnya disahkan oleh Profesor Emeritus Khaa Khie Khue.Ceritanya pada tahun itu, Malaysia mengadakan satu pertandingan mencari harta karun. Pertandingan ini sebenarnya ingin menguji sape lagi hebat.Syaratnya menampakkan budaya masing-masing. Maka sangat ramailah yang join. Setibanya hari itu, mereka menaiki sebuah kapal besar yang besarnya menyamai kapal Titanic.Maka, mereka merancang banyak strategi untuk menang.Tidak semena-mena, ada orang yang telah melakukan sabotaj kat kapal tu,lalu meletup KABOOM!! rupenya ada orang yang main kotor.Ramai yang MaTi.Yang terselamat,meneruskan usaha ke pulau itu hanya dgn berenang dan menggunakan sampan.

          Setibanya di pulau itu,mereka mencari harta yang dicari.Sangat lumayan kot.haha….Beberapa kumpulan dari Malaysia dan Eropah teruskan usaha mencari. Disebabkan tamak, masing-masing melancarkan OPS BUSAMTI iaitu operasi bunuh sampai mati.Maka, semua melaksanakan teknik pembunuhan yang terancang untuk berebut harta itu.So, ada lagi yang terkorban.Akhirnya satu kumpulan dari Eropah menjumpai harta itu dan terus membukanya.Rupe2nya apa yang dikatakan harta lumayan itu sebenarnya adalah sekeping kertas putih yang tertulis, “TAHNIAH,KORANG MENANG”. Apa lagi, salah seorang dari mereka terus mengamuk, menjerit dan marah terhadap pihak penganjur.Lalu, perasaan itu membisikkan seluruh anggota badannya untuk membunuh supaya ianya dapat dilegakan.Sorang-sorang mamat tu bunuh sampai la dia sorang je tinggal di Pulau itu.Disebabkan nak teruskan hidup,die makan member2 yang die bunuh.Last skali,die pun mati gak sebab tercekik.Kini pulau harta karun itu disemadikan dgn PULAU HANTU.

Ni video kapal yang meletup yang sempat dirakam :
video


SeNaRai yang TerLiBaT dan digelar mengikut kesesuaian kostum mereka : 
(Malaysia):
1.    Pontianak/ Puntianak/ Kuntilanak
2.    Polong
3.    Toyol
4.    Pelesit
5.    Hantu Air/ Hantu Laut
6.    Hantu Raya
7.    Hantu Bungkus/ Pocong/ Hantu Punjut
8.    Langsuir
9.    Bota
10. Bajang
11. Bunian
12. Hantu Jepun
13. Hantu Bukit
14. Hantu Kubur
15. Pari-pari
16. Jerangkung
17. Hantu Galah
18. Jin Tanah
19. Hantu Keramat
20. Hantu Kum-Kum
21. Orang Minyak
22. Puaka
23. Penanggalan/ Hantu Tenggelong
24. Hantu Bidai
25. Hantu Tetek/ Hantu Kopek
26. Harimau Jadian
27. Jembalang Tanah















(Dari EroPaH): 
1.     GobLiN 
2.     DeMoN
3.     GaRgoYLes 
4.     ZoMBieS
5.     WeReWolVes
6.     JaCK oF LaterNS 
7.     BaTs 
8.     Witches
9.     Ghost 
10. Vampires









Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...