Ahad, 18 September 2011

usrah raya

uhhibuka fillah

alangkah indahnya hidup ini.bersejarah jugak hari raya kali ini.sbb pe agaknya?sebab aku dapat gak beraya umah kawan2 selangor aku yg tersayang.baraan aku ni daripada 12tgh hari smpai 10malam, bersama kawan2 aku dunia akhirat.wah...ayat aku ni, hyperbola plak.orang kate, menerima tetamu itu membawa rahmat.so, sememangna nak bagi rahmat Allah di rumah orang pun.

cam yang aku cakap sebelum2 ini la kan.step pertama dalam dakwah adalah bagaimana kita mencuri hatinya, membina hubungan atas dasar islam dan taqwa, menjadi rakan karib, menjadi teman sejati, hinggakan masing2 meletakkan kepercayaan penuh ke atas sahabatnya.jika ada keraguan dan was2, selesaikan secepat mungkin agar tidak menjadi parasit dalam berukhuwah.


baraan?tau ke pekebenda ni?ni istilah jawa.bahasa mudahnya konvoi raya ke rumah orang.lbh kurang la.ni la salah satu cara kami menyebarkan virus2 ukhuwah iaitu dengan menziarahi rumah kawan2 selangor.sebenarnya aku memang penat abes.tapi disebabkan ISLAM mengajar kita supaya luaskan network persahabatan, aku xkisah.orang skg ckap, xkisah la.member punya pasal, ok je.haha...penat sikit xpe la demi sahabat yg tercinta.ikut plan sebenar ada 9rumah nak pegi tau?tapi sempat 5rumah aje iaitu rumah sakinah wak(shah alam), adila cenibung(kapar), nasir AQ5(rantau panjang), saadah(banting), dan kak aisyah(shah alam).rumah2 dorang sumenya ada kenangan tersendiri.moga2 nex time, ada masa kelapangan, nak dtg makan lagi,hehe....jemput2 la klo ade lagi ye.hehe...


GAMBAR KENANGAN BERAYA BERSAMA RAKAN UM

 
mengembara jauh mencari sate.disebabkn lewt ckit, sate dah abes.haha
 bersama motor tercinta.ni iklan and selingan je nih


 ni sume muka baru pas solat.kira ada nur sikit la.haha...tapi kete wira blkg tu mmg cam kete sport

wah...cerianya sri kandi nih.comel2 plak tu.eh, jgn perasan plak ye.haha
dari pagi sampai ke malam asyik makan.sume ni dah kekenyangan.so, posing smbil duduk je



wah...kebetulan plak cukup de 5pasang.de sorg muslimat yg lebih tu,pandai2 la ek.hehe...klo de jodoh la ek.huhu

klo ikutkan, rse cam xnak balik um je.rase cam beraya lagi je.sbb syg sgt kat member2 nih.hehe...papepun, terima kasih kepada semua yg join baraan.julung2 kali dapat baraan bersama2.terima kasih jugak kpd tuan rumah yg sudi terima tetamu kuat makan cam kami2 ni.terima kasih gk kpd tuan pnya kamera, ada gak la kenangan yg leh dilihat.moga2 ukhwah kita ini sentiasa berkekalan hingga akhir hayat.uhhibukum fillah.(saya sayang kamu semua kerana ALLAH)

-usrah budaya kita-

1 ulasan:

  1. sukenyerr gmbr2 neh...sweet memory:) taun dpn wat lg..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...